Story

COOCOSdsgn

COOCOSdsgn on syntynyt intohimosta ja kestorakkaudesta, vaatteisiin, väreihin ja kankaisiin. Siitä, miten ne yhdessä muodostavat visuaalisen kokonaisuuden, miltä ne tuntuvat päällä ja mitä ne kantajastaan tai niiden kantaja vaatetuksellaan viestii. Kaunis vaate on kaikessa kauneudessaan mielenkiintoinen ja monisäikeinen asia.
Coocos on suunniteltu naiselle, joka haluaa tai joutuu esim. työnsä kautta- pukeutumaan hyvin, miettimään mitä päälleen pistäisi voidakseen sitten keskittyä johonkin muuhun. Coocos haluaa pelastaa, jos vaatekaapista ei löydy mitään päälle pantavaa. Se tarjoaa laadukkaita vaihtoehtoja tai sitä jotain vähän erilaista, hassuttelevaakin. Se jakaantuu kahteen erityyliseen mallistoon: classics ja fun.
Molemmat tyylit ovat luotu käsityötaitoja kunnioittaen; vaatteet ovat huolellisesti ommeltuja. Kaavoituksessa painottuu istuvuus huomioiden kunkin kankaan omaa luonnetta. Vaatteissa pitää viihtyä. Niiden pitää tuntua mukavalta päällä. Molemmissa mallistoissa on yksityiskohtia, pieniä viimeisteleviä jujuja. Inspiraatioina molempiin mallistoihin toimii ympäröivä maailma erilaisine ilmiöineen. Myös historiasta, mennen ajan upeista puvuista ammennetaan ideoita.

CLASSICS

on korkealaatuisia klassikoita; silkkipuseroita, kotelomekkoja, housuja ja hameita hyvälaatuisista luonnonmateriaaleista valmistettuja joka vaatekaapin must-juttuja. Klassikkoina ne kestävät aikaa, sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen ja tekevät asusta kuin asusta salonkikelpoisen.

FUN

on viehättäviä, hauskoja asuja niin arkeen kuin juhlaan. Kankaat ovat joko luonnonmateriaaleja tai ajankohtaisia trendikankaita. Kankaat voivat olla sinänsä jo taideteoksia; punottuja, vekattuja, eksoottisia. Leikkaukset epätavallisia ehkä epäsymmetrisiäkin. Väriskaala on rohkeampi tai dramaattisempi kuin Chic & Classic:ssä.
COOCOSdsgn alkoi rakentumaan konkreettisesti vuonna 2016. Olin opiskellut vaatesuunnittelijaksi jo paljon aiemmin silloisessa asuinmaassani Bostonissa Amerikassa. Suoritin 3-vuoden opinnot The School of Fashion Designissa Bostonissa sekä työharjoittelut bostonilaisessa Denise Hajjar Coutturessa. Koulu oli hyvin kansainvälinen, oppilaita oli maailman joka kolkasta. Se oli tietenkin hyvin inspiroivaa luoda muotia chileläisen luokkakaverin rinnalla, kun hänen näkemyksensä estetiikasta olivat kovin toisenlaiset kuin omani. Me opimme paljon toisiltamme ja uskon, että kulttuurin rikkaudet ajättivät jälkensä omaan luomistyöhöni.
Suomeen palattuani 80-90 luvun taitteessa täällä vallitsi vaateteollisuuden lopetus- ja konkurssiaalto. Isoja tunnettuja kotimaisia vaatefirmoja meni konkurssiin ja siten potentiaaliset työnantajat katosivat.  Työskentelin jonkun aikaa freelanceina. Suunnittelin neuleita mm. lahtelaiselle Petriikalle, mutta sitten halusin vakaamman taloudellisen pohjan ja ajauduinkin kuin sattumalta media-alalle. Tein siellä pitkän uran myynti- ja markkinoinnissa, myöhemmin niiden johtotehtävissä. Sieltä varmasti on peräisin näkemykseni bisnesnaisen vaatetarpeista. Noiden vuosien ajalta seurasin tiiviisti muotia, eikä rakkaus niihin ja niiden tekemiseen koskaan lopahtanut.
Oma mallisto syksyksi 2017 oli tietenkin salaisen haaveeni täyttymys. Malliston toteutti tallinnalainen ompelimo, jonka taitoa, joustavuutta  ja täsmällisyyttä kovasti arvostan ja joiden kanssa edelleen työskentelen. Vaatteet valmistetaan nykyisin paitsi Tallinnassa, myös Suomessa. Suunnittelen vaatteet Helsingissä tai maaseutuasunnossani. Kaavoitan myös osaksi itse. Kankaat ovat pääosin Italiasta. Arvostan vastuullisuutta ja eettisyyttä, se näkyy siinä, että vaatteemme ovat lähellä tehtyjä, tunnen toimintaketjun omalta suunnittelijapöydältä valmiiksi vaatteeksi.
Toivon Sinun ihastuvan vaatteisiini.
Ystävällisesti,
Merja Salonen, vaatesuunnittelija/yrityksen perustaja