Story

COOCOS dsgn

Coocos dsgn on syntynyt intohimosta ja kestorakkaudesta, vaatteisiin, väreihin ja kankaisiin. Siitä, miten ne yhdessä muodostavat visuaalisen kokonaisuuden, miltä ne tuntuvat päällä ja mitä ne kantajastaan tai niiden kantaja vaatetuksellaan viestii. Kaunis vaate on kaikessa kauneudessaan mielenkiintoinen ja monisäikeinen asia.

Coocos on suunniteltu naiselle, joka haluaa tai joutuu esim. työnsä kautta- pukeutumaan hyvin, miettimään mitä päälleen pistäisi voidakseen sitten keskittyä johonkin muuhun. Coocos haluaa pelastaa, jos vaatekaapista ei löydy mitään päälle pantavaa. Se tarjoaa laadukkaita vaihtoehtoja tai sitä jotain vähän erilaista, hassuttelevaakin. Se jakaantuu kahteen erityyliseen mallistoon: classics ja fun.

Molemmat tyylit ovat luotu käsityötaitoja kunnioittaen; vaatteet ovat huolellisesti ommeltuja. Kaavoituksessa painottuu istuvuus huomioiden kunkin kankaan omaa luonnetta. Vaatteissa pitää viihtyä. Niiden pitää tuntua mukavalta päällä. Molemmissa mallistoissa on yksityiskohtia, pieniä viimeisteleviä jujuja. Inspiraatioina molempiin mallistoihin toimii ympäröivä maailma erilaisine ilmiöineen. Myös historiasta, mennen ajan upeista puvuista ammennetaan ideoita.

CLASSICS

on korkealaatuisia klassikoita; silkkipuseroita, kotelomekkoja, housuja ja hameita hyvälaatuisista luonnonmateriaaleista valmistettuja joka vaatekaapin must-juttuja. Klassikkoina ne kestävät aikaa, sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen ja tekevät asusta kuin asusta salonkikelpoisen.

FUN

on viehättäviä, hauskoja asuja niin arkeen kuin juhlaan. Kankaat ovat joko luonnonmateriaaleja tai ajankohtaisia trendikankaita. Kankaat voivat olla sinänsä jo taideteoksia; punottuja, vekattuja, eksoottisia. Leikkaukset epätavallisia ehkä epäsymmetrisiäkin. Väriskaala on rohkeampi tai dramaattisempi kuin Chic & Classic:ssä.

COOCOS dsgn-story alkoi rakentumaan vuonna 2016. Vaatteet valmistetaan nykyisin 90 % Suomessa. Suunnittelutoimisto on Helsingissä,  vaatteet ommellaan Kuopiossa. Kaavoitusta ja mallikappaleiden ompelua on teetetty myös alihankintana pienessä atelje-tyyppisessä studiossa Tallinnassa. Kankaat ovat pääosin Italiasta. Coocos dsgn arvostaa vastuullisuutta ja eettisyyttä, se luo aikaa kestäviä klassikoita, jotka valmistetaan lähes kokonaan kotimaassa. Lähellä, missä me asumme.